MÜFTÜ BİÇER’DEN KURBAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Müftü Biçer’den kurban bağışı çağrısı

19 Mayıs 2024 Pazar 22:40

Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, vekaletle kurban kesmenin önemine değinerek Türkiye Diyanet Vakfı’na bağış çağrısında bulundu.

Müftü Biçer, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Türkiye’de 81 il ve 922 ilçe başta olmak üzere; dünyanın 82 ülke, 318 bölgesine kurban emanetlerinin ulaştırılacağını söyledi. Müftü Biçer, açıklamasında; “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ve Türkiye Diyanet Vakfı’mız 1975 yılından beri hayır hizmetlerine devam etmektedir. Bir söz var; “mermeri eriten suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir” diye, Diyanet İşleri Başkanlığı’mız da sürekli olarak bu hayır işlerinde yer almaktadır. Özellikle son yıllarda Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu çerçevesinde Diyanet Vakfı’mız, dünyanın 4 bir coğrafyasına ki; Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Latin Amerika’dan Orta Asya’ya, Afrika’nın en ücra yerlerine varıncaya kadar bu hizmeti devam ettirmektedir. Ülkemizde de başta deprem bölgelerimiz olmak üzere, ihtiyaç sahibi olan bölgelerde vekalet yoluyla kurban hizmetini gerçekleştirecektir” şeklinde konuştu.

KURBAN VEKALET ÜCRETİ NE KADAR, NASIL VERİLİR?

Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, 2024 yılı kurban vekalet ücretini açıkladı. Müftü Biçer, Yurt içinde kurban kestirmek için 11 Bin 750 lira, yurt dışında ise 4 Bin 750 lira vekalet ücreti olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kurban vekaleti vermek isteyen vatandaşların, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabileceğini belirten Müftü Biçer, diğer bağış kanalları hakkında da bilgi verdi. Müftü Biçer; “Bunun yanı sıra Android ve Apple Store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikleri, Koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilirler. Ayrıca Kaymakkapı Meydanı’nda açtığımız standımıza gelerek kurban paralarını yatırabilirler” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda vekalet yoluyla kurban kestirmede çok büyük bir artış olduğunu dile getiren Müftü Biçer, şu şekilde devam etti; “Türkiye Diyanet Vakfı’mıza çok büyük bir teveccüh var. Geçen yıl 2023 yılı itibariyle 745 Bin 535 Hisse yurtiçinde ve yurtdışında vatandaşlarımız bizlere tebliğ etmişler, emanet etmişler. Türkiye Diyanet Vakfı olarak her yıl neredeyse ikiye katlayarak gidiyoruz. Bu da vatandaşlarımızın Vakfımıza olan bir güveninin eseridir. Gerek ulusal gerekse uluslararası arenada Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ve Türkiye Diyanet Vakfı’mız trendi sürekli olarak yükselen bir kurum ve kuruluştur” dedi.

 

DİĞER HABERLER